RÓLAM

Sebestyén Éva

Hornyákné Sebestyén Éva

A GYÖNGYCSODÁK honlapot a testvérem készítette nekem. :) Itt láthatók a képeim és gyöngyfűzéseim.
(A festmények eladók.  Méretük általában 30 és 40  cm  ill. 50 és 60 cm körüli.)
Az üldögélő gyöngyállatkák a saját találmányaim technikájukkal, a négyfeléfűzéssel együtt. Mai napig is hálás vagyok érte, hogy a Cser Kiadó gondozásában megjelenhettek füzet alakban is. A búzakoszorú készítése adta az ötletet, hogy hoppá, hát ilyet gyöngyből is lehet! S megszülettek ezek a kedves állatkák, akikkel bábozni is lehet. Először Orrinca, aztán Morzsa, A két bors ökröcske, Aranyszőrű bárány, Békakirály, Róka koma és farkas koma, aztán a Kék madár, Tűzmadár, Kacor király, Misi mókus, Kutya úr és a többiek. Most meselényeken töröm a fejemet.
Az ékszerek fűzése is fantasztikus elfoglaltság, munkaterápiának sem utolsó. A fűzésmódokat táborokban, könyvekből, gyöngyös magazinokból és persze innen az internetről tanultam. A minták és megoldások azonban már nagyjából az enyémek. A peyotefűzés és a heringezés a kedvenceim. A bloggeren vezetek egy blogot az állatkákról és a gyöngyékszerekről is, hogy fűzésüket, gyöngykottájukat közzéadhassam: ÜLDÖGÉLŐ  GYÖNGYÁLLATKÁK a címe.
Egy másik blogon a meséink olvashatók, amiket anyukámmal írunk– szerepel benne péktündér, mókuscsalád, töklámpás, fenyves boszorkánya és még sok mindenki.  Együtt írjuk, én rajzolom. Ennek NAGYI MESÉK a címe amihez nem titkoltan, reménykedve és felettébb kitartóan  kiadót keresünk :)